2013. augusztus 27.

Ex Zeusz machinációi



Mottó: "aki a múltban él, annak nincs jövője!"








Te Zigi, zigi, Zeusz ex machina stb. stb!

Kénytelen vagyok komolyra fordítani a szót.
Részemről komolyra, mert a te kb. két éve tartó "magán-pályafutásod" már a röhejes jelzőt sem érdemli ki, leginkább szánalmasnak nevezném.
Beböffentettél (söröztél előtte?) egy hozzászólást a Műhosz fórumára az idei norvégiai műlegyező világbajnokság margójára.
Állítom, hogy a fórumon mindenki NAGYON visszafogottan fogalmazott. Ha többet éreztél a hozzászólások mögött... most az egyszer igazad van, a legtöbben nagyon visszafogottak voltak. 

Írod, hogy: 
"Nem lep meg ez itt, bár sajnálatra méltónak tartom a többé-kevésbé burkolt, válogatott tagjait erkölcsileg sértő megjegyzéseket." 
A magyar műlegyező válogatott (lásd a nemecsek ernő szindrómát!) tagjait erkölcsileg senki sem sértette meg, (de folyt. köv.), csak téged és M. Tibort, mert sokak szerint te elárultad a Műhoszt azzal, hogy mint Műhosz elnök, de különutasként, belenyavalyogtad magad a Monos-klán által kiagyalt válogatási rendszerbe, mondván, hogy ott a pénz, ott a jövő (de erre még visszatérek).

Valamint:
"A csapattársaim illetve a becsületük védelmében, szeretném egyértelműve tenni, hogy a válogatott csapat minden tagját megkérték, vállalja a válogatottban való részvételt. Nincs összeesküvés, mutyi, lezsírozás. Hozott anyagból főzünk, a lehetőségek szerint a legjobbakból." 

Bizonyám: ez egyáltalán nem egyértelmű. A Mohosz válogató rendszere szerint lehet, hogy egyértelmű, de a Műhosz szerint nem az.
Ezerszer felvetődött már a kérdés:
Hogy lehet a VALÓS legyezőhorgász tudást, alkalmasságot eldönteni olyan hazai versenyen:
1. Ahol egyetlen egy versenyen dől el az értéksorrend?
2. Ahol a versenyt a Monos-klán háza táján, olyan vizen rendezik, ahol a közelben lakó "versenyzők" minden gödröt, akadót, haltartó helyet ismernek, mint a tenyerüket?
3. Ahol a haltelepítés a verseny előtt egy pár nappal, a megszokott helyekre, a helyiek által történik?
4. Ahonnan a lehetséges konkurenciát "persona non grata"-nak titulálják és kiutálják (a kiszúrt autógumikról még szó sem esett)?
Csak halkan jegyzem meg, hogy a Műhosz házi versenyein, például a Zagyva-partikon a helybeliek, akik ismerik a vizet, nem is indulnak versenyzőként. ŐK A SZERVEZŐK!!!
Érted a különbséget? Pedig itt tét sincs, de erkölcsi tartás és betyárbecsület annál több.
Ismered ezeket a fogalmakat, vagy elfelejtetted a nagy világjárásodban?

Böffenet:
"Mint más sportágban, itt is hosszan lehetne vitatkozni rajta, hogy ez-e a "legkompetensebb" magyar válagatott. Hiszen, minden normális kocsmában jobban tudják, mint az edző, hogy kinek kellene focizni következő hétvégén. De mint más sportágakban, itt is a sportág vezetői, szövetségi kapitánya dönti el, kiket választ ki. A döntőkhöz pedig általában a selejtezőkön keresztül vezet az út. Ha a magyar bajnokság első 10 helyén a Műhosz legjobbjai végeznek, akkor tele volna a válogatott műhoszosokkal."

Nincs ezen mit vitatkozni. Ha valaki azt állítja, hogy ez a legkompetensebb magyar válogatott, az egy agyahagyott. És igazad van: minden NORMÁLIS műlegyes kocsmában jobban tudják, hogy kb. kiknek kellene részt venniük egy Magyar Legyezőhorgász Válogatottban.
A gyengébbek kedvéért (pl. te) vázolom:
1. Akik megmérettetnek a Műhosz versenyeken (három legjobb eredmény az öt-hat versenyből)!
2. Akik vállalják a versenyekkel járó adrenalinfröccsöt!
3. Akik bírják a terhelést!
4. Akik nem fogadják el a Mohosz "szövetségi kapitánya" (hahaha) által hozott szabályszerű, de a legyezőhorgászat szellemiségétől távol álló válogatósdit;
és, akiknek nem olyan vastag a pofáján a bőr, hogy - ismervén saját korlátjaikat - a komoly megmérettetés hiányában is vállalják a magyar színek képviseletét.
A magyar csapat egyetlen tagja sem teljesíti a fenti elveket. Egyet sem a sokból.
Ja, hogy nálatok mások az elvek?
Tudom:
- nem számít, hisz a Mohosz állja a csekket,
- jó kis kirándulás lesz, jót pecázunk majd,
- nemzetközi kapcsolatokat építünk ki,
- sokat tanulunk (ránk férne), igaz, hogy a verseny alatt egyetlen versenyző legyes dobozát sem láthattuk, mert mindenki titokban tartotta a saját arzenálját és ők is sokat tanultak (otthon és a sok-sok kvalifikációs verseny alatt).

Azt írod:
"Egyébként nincs egy nemzetközileg meghatározott módszer a kiválasztásra. A FIPS-Mouche szabályai, 5. Article azt mondja, a tagok szabadon döntenek a hazai bajnokságokról."

Ebben is tévedsz! Van módszer, az etikus módszer (lásd fent).

Továbbá:
"Vannak országok, ahol egy bővebb baráti kör szervezi a VB felkészülést. Többnyire versenynek nevezett hétvégi pecákat szerveznek, és minden évben rugalmasan eldöntik, ki megy a VB-re, kinek van éppen pénze-ideje-kedve... Valószínűleg hasonló megoldás lenne Magyarországon, ha a Műhosz lenne FIPS tag."
Igen, pont úgy, mint nálunk: "versenynek nevezett hétvégi pecákat rendeznek". Pecákat (többes szám).
Ha a Műhosz lenne FIPS tag? Te, mint elnök mit tettél, amikor a kezedben volt a kormányrúd?
Valószínűleg megtettél minden tőled telhetőt, ebben valóban nem kételkedik senki, csak én. De azt is tudtad, hogy a Műhosz FIPS tagságát a Mohosz vezér kaszálta el. Ezek után hogyan tudtál a Mohosz-nak lefeküdni?
Szerintem úgy, hogy időközben egy műlegyes prostituált lettél. Legyeskurva.
Annyi eszed lehetne, hogy belásd: a Műhosz nem egy kupleráj, itt szeretkeznek a legyezőhorgászattal, nem pénzért dugnak, mint odaát.

Azt írod:
"Ebbe az irányba fejlődhet a műlegyező sport a Mohosz kezében.
Több országban e két rendszer helyileg kialakult keveréke működik. Létrejöhetne valami ilyesmi itthon is, ha a Műhosz és Mohosz együttműködne."

Igen: ha belemarkolsz a szarba, akkor az ujjaid közt fog kifolyni, ez a Mohosz jelenlegi műlegyező irányzata.
Ezzel a Mohosszal (Monossal) egyszerűen nem lehet normálisan együttműködni. Izomból dirigál, érdekeket hajhász, értékes vizeket herdál el (lásd Tisza-tó) stb, stb. Valaki valahol találóan nevezte a Mohoszt "Disznófejű nagyúr"-nak.

Azt írod:
"Nyilván többeknek arról is van határozott és "objektív" véleménye, hogy kik lennének a legalkalmasabbak a válotatott kiválogatására, de ez egy másik vitatéma. Ezt nem szabadna belekeverni a VB-ről nyitott topicba. Szégyen, hogy a Műhosz, mint a magyar műlegyező sport egyik képviselője, fórumán, a VB legnagyobb stresszében a magyar csapat biztatás helyett lehúzást kap. Mindezt nem hivatalosan a Műhosztól, hanem elszórtan tagoktól, akik talán azért gyűlölik a magyar válagottat, mert nem ők dönthették el, kik legyenek kiválogatva. Meg persze egy pár arc a holdudvarból, akik a közveszélyes "Ahnungslosigkeit" ködjében izgatnak. Hivatkoznak, beszélnek dolgokról, amikről fogalmuk sincs."

A VB topikba mindenki azt ír, amit helyesnek talál és kritizál olyasmit, amit helytelennek ítél.
A ti résztvételeteket legtöbben helytelennek ítélték, ennek a szellemében ne csodálkozz, hogy lehúzást is kaptatok.

Egy csapatot csak szívből lehet biztatni, ami nem szívből jön, abból csak pfujolás lesz!

A válogatottat senki sem gyűlöli. Következtetéseid, megállapításaid néha már orvosi esetre engednek következtetni. Üldözési (fly)mániád lett?
Finoman (egyelőre) kérlek, hogy a "holdudvar" kezdetű látomásodat verd ki zavart fejedből és próbáld megérteni az averzió okát. Na még egyszer... próbáld meg!
Mert ha sikerülne, akkor azt is megértenéd, hogy miért lettél a magyar legyezőhorgászat páriája, holott anno a vezetést is rád bíztuk. Bíztunk benned, azt hittük, hogy világot láttál, többet tapasztaltál, meghonosíthatod a legyezőhorgászat "haut coutur"-jét.
Te meg e helyett szinte tönkre tetted közös hobbinkat. 
A "haut coutur"-ből szakadt vászonnadrág lett.
És az a baj, hogy most sem érted a lényeget:
Lehet, hogy a Mohosz egy jó üzlet, de a Műhosz nem piaci alapon működik.
Itt - remélem- még az igaz értékek dominálnak.
És nem fogadjuk fel a Mohoszt dominának.

Azt írod:
"Aki ott volt, az tudja, látta, emlékszik,
hogyan s miként nem nyert tagfelfételt a Műhosz a FIPS-be,
hogyan s mikor lettek a mostani válogatott tagjai felkérve,
kitől, mi hangzott el a Műhosz - Mohosz párbeszédek alatt,
mikor és ki pozitív hozzáállásának és kompromisszumkészségének hiányán múlott az, hogy ma Magyarország 20-30 műlegyező versenysport iránt érdeklődő horgásza nem tud együttműködni...

Arra kérek mindenkit, akit érdekelnek a történtek, akinek fontos a magyar műlegyező versenysport, ne fogadják el az egyoldalú, öncélú, online-remix verziókat. Hallgassák meg eredetiben, és feltétlenül sztereóban
Igen, fontosak az előzmények.
Azokból tudjuk meg, hogyan jutottunk ide. De semmit sem mondanak arról, hova és hogyan megyünk tovább."

Hogy kitől mi hangzott el, az csak a te beszámolód alapján körvonalazódott. Jó lenne, ha nyilvánosságra hozhatnánk az akkori "öszödi beszédedet", de... inkább spongyát rá, most már mindegy.

Vizionálod:
"Mert, aki a múltban él, annak nincs jövője!"

Ebben egyetértünk.
A múltban megbíztunk benned, de a magyar legyezőhorgászatban nincs jövőd.
Leszartad a kalapács nyelét, s a bűz egész Közép-Kelet-Európában terjeng.
Lehet, hogy Shakespeare áttételesen erre gondolt, amikor azt írta, hogy "valami bűzlik Dániában"?
.


31 megjegyzés:

  1. Gizi22:42

    igaz,ennyi és "."

    VálaszTörlés
  2. Én nagyjából követtem az eseményeket pro és kontra, de már unom ezt az egészet, nem is érdekel és csak rosszkedvű leszek tőle.
    Tök mindegy ki kezdte, de rossz az akusztikája, ha az úgynevezett "műlegyes közéletet" a szarkeveréssel azonosítják. Sztem bunyózzátok le élőben.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szíved joga, hogy ne érdekeljen!
      Hogy érted, hogy ki kezdte? Mit? Azt hiszed, hogy ez egy bunyó? És ez szarkeverés?
      Tévedsz kérlek! Ezek tények és pont az a baj, hogy ezeknek a tényeknek tényleg rossz az akusztikájuk.
      Tudom, hogy a pergetésben jobban otthon vagy, mint én, mondd meg már nekem, hogy hány fordulóból áll egy világbajnoki kvalifikációs bajnokság?
      Nos?
      Itt elsősorban erről van szó!

      Törlés
    2. Névtelen6:43

      Senki se azonosítsa az ún. "műlegyes közéletet" az udvaribolond blogjával. Ez csak egy bolond blogja, lehet, hogy hülyeségeket ír össze-vissza. Ezen el lehet mélázni! El lehet utasítani, vagy folytatni lehet a "szarkeverést".

      Törlés
    3. Névtelen8:42

      Itt elsősorban nem arról van szó, hány fordulóból áll egy pergető országos bajnokság, hanem arról, hogy kinek van joga szervezni, ki állítja össze a válogatottat.
      A PerHOSz vagy a MOHOSZ???

      Ezt a opportunista pergetők időben felfogták, és ezért a PerHOSz meg sem alakult. Mint az MLSZ vagy a MOB, a MOHOSZ sem tökéletes, annak az országnak, kultúrának a szülötte, amiben mindannyian éltünk. Mármint Zigit kivéve, talán ezért nem is ért ő egy pár dolgot.

      Viszont a MOHOSZ-ban űgy tűnik senkit sem zavar, hogy Gégény Viktor benne van a pergető válogatottban. Biztosan benne lehetett volna a műlegyző válogatottban is, ha megnyeri a legyes OB-t.

      Törlés
    4. Látom, közel állsz a Mohosz tüzéhez, mert megégette az agyad és képtelen vagy felfogni, hogy miről is van szó.
      Információid pedig hiányosak, de hát ez egyeseket nem akadályoz meg abban, hogy tutit prédikáljanak és feketelevest egyenek.

      Törlés
    5. Névtelen9:54

      És ahhoz mit szólsz, hogy a nagy Mohosz törölte (nem elhalasztotta) azt az egynapos fordulót is, mert nem tudtak pisztrángot telepíteni a Gyöngyös/Pinka/F@szom patakba, ahol a helyiek degeszre szokták fogni magukat, persze a mohosz országos legyezőhorgász bajnokság leple alatt?
      SZÁNALMAS! És az is szánalmas, aki ezeket az ócska trükköket kiagyalja és elfogadja.

      Törlés
    6. Névtelen11:14

      Hát ahho azt szólom tesvír hogy az OB április 13-ra vót megtervezve aztán gyütt egy csomó víz oszt ellett halasztva szeptembere most meg más nyűg lett oszt ellett törölve. Hátha nincs hal mire kéne pecálni?

      Nízd csak
      http://www.ovhb.hu/mulegyezo_ob.html

      Dagattra pedig az fogja magát a halbúl aki napi területi engedélyt megpízel de ez másütt is így van tesvírkém.
      Vagy nem?

      Törlés
    7. McFly6:09

      Benyus, én is így vagyok vele. Személy szerint vastagon leszarom, ki ment a VB-re, és ki nem ment, sőt, azt is vastagon leszartam volna, ha megnyerjük a VB-t. Attól nekem nem lesz jobb, nem horgászok többet, nem fogok több halat. Pontosan az efféle kutyakomédiák miatt nem érdekel sem a Műhosz fórum, sem a CEEFF, s ezek miatt nem megyek ezzel a bandával "partizgatni", ahogy semmiféle műlegyes horgászok által generált szervezetbe sem lépek be soha többet. Nyilván, ez senkit nem érdekel, de érdemes elgondolkodni, hogy elég sokan pontosan emiatt nem tartják magukat távol például az országos legyes szövetségtől. Kár érte/értük.
      Ezen a blogon meg jókat röhögök, de a feszültségkeltés tök felesleges, úgyis mindenki a saját igazát szajkózza majd.

      Törlés
    8. Névtelen8:32

      A sértődöttség rossz iránytű!!!

      Törlés
    9. McFly7:36

      Szó sincs sértődöttségről. Ha az ember szarul érzi magát valahol, nem megy oda. Kábé ennyi.

      Törlés
  3. a kegyelemdöfés A FILM lenne! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az csak elhatározás kérdése!

      Törlés
    2. Névtelen9:07

      Told a linket!!!!

      Törlés
  4. Mondom, én nagy vonalakban ismerem a sztorit. Nem tetszik nekem se, ahogy a MOHOSZ izomból diktál, de ezt a meccset buktuk, tetszik-nem tetszik. Zigi meg realista/opportunista módon azt tette, mint egy profi politikus: ha valamit nem tudsz megakadályozni, akkor állj az élére.
    Ezt tudja mondjuk 100 ember, de egy lépéssel hátrábbról ebből csak annyi jön le, hogy "ja, a legyesek azok, akik mindig basztatják egymást". És ezen a látszaton többet segítene egy kis csönd, mint a folyamatos köz- és önmarcangolás.
    Csak ezt akartam mondani.
    De a filmen én is szétszakadtam a röhögéstől.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Névtelen11:00

      Hol van a film?
      Látni akarjuk.
      Most.

      Törlés
  5. Ha nem lennének opportunisták/megalkuvók és gerinctelenek közöttünk, akkor meg lehetne akadályozni a Mohosz pofátlan, elvtelen, sportszerűtlen, érdekhajhász hozzáállását.

    VálaszTörlés
  6. Névtelen21:20

    Nem kell megakadályozni semmit, mert teljesen irreleváns. A profi politikus nem utáltatja meg magát a "nép" 98 százalékával egy életre. Néhányan rossz lóra tettek, mert rosszul mérték fel az erőviszonyokat és ennek most isszák a levét, akár elismerik, akár nem. Mivel mindenféle szellemi, szakmai és erkölcsi erőforrást nélkülöznek (ostoba, dilettáns és gerinctelen balfaszok) a trendet nem tudják megfordítani, ezért oda kerülnek, ahová valók: a pöcegödörbe.

    VálaszTörlés
  7. Elvben talán igazad van, de én hirtelen nem tudnék olyan példát felhozni a társadalomból, ahol ezek a tiszta, szép elvek érvényesülnének.
    Ez a "közöttünk" egyébként egy idealista elképzelés. A legyező horgászat iránti érdeklődés még nem jelent közösséget. Mint ahogy az se, ha valakit együtt utálunk.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Névtelen4:33

      ...és ha nem érvényesülnek, akkor ne is erőltessük?
      Lehet, hogy idealista vagyok...- mondta ezt már más is nekem-)- én mégis szeretném hinni, hogy ez egy közösség.
      Ha nem az, akkor mi a f@sznak kommunikálunk egymással?
      El kell menni horgászni, oszt jónapot.

      Törlés
    2. Lehet erőltetni, csak nem kell csodálkozni, ha mégse.
      Sokan vagyunk, sokfélék. Egy részünk kommunikál is, a többi meg csak horgászik, oszt' jónapot. A maga módján mindenkinek igaza van.

      Törlés
  8. Úgy érzem nekem semmiféle jogom nincs ahhoz, hogy beleszóljak egy olyan diskurzusba, amihez az égvilágon semmi,de semmi közöm sincs. Mégis;
    "Mert, aki a múltban él, annak nincs jövője!"
    Talán igaz ez a mondás azokra, akik csak arra képesek, hogy szentimentalizmustól átitatódva csak és kizárólag a múltba révedjenek. Ami van az a jelen. A jelent kéne helyesen megélni, átélni. De egy olyan létszemlélettel, ami a múltból eredeztethető. Mert múlt nélkül elég fosul lehet megélni a jelent, és fos jelennel igen szarul fog festeni a jövő.

    ui: Többek között arról is érdemes lenne elgondolkozni egyeseknek, hogy a múltban megvolt a szavak súlya. A rágalmazásért, a mocskolódásért, az éles gúnyért az ember egy ködös hajnalon, egy kis tisztáson találhatta magát a segédeivel egyetemben és ha nem volt elég ügyes, akkor már a felkelő nap vérbe fagyva talált rá. Akkoriban még a férfiak tökökkel jártak, manapság már havonta menszeszelnek.
    Üdv

    VálaszTörlés
  9. "Ennek a tragikus lelki helyzetnek érzetéből származik a magyarság megrögzött hajlama a v i s s z a v o n á s r a . Ügy szoktunk tekinteni erre, főleg Széchenyi óta, mint a magyarság jellemző ősbűnére, mint minden nemzeti bajunk, üszkösödésünk kútfejére. Nincs
    másként: torzsalkodó, rakoncátlan, pártoskodó méhraj
    vagyunk; ha történetesen nem kell külső ellenséggel
    küzdenünk, akkor egymás ellen agyarkodunk, mintha a
    gyűlölködés szelleme valóban a vérünkbe volna írva."
    Kötelező olvasmány;
    http://mtdaportal.extra.hu/books/prohaszka_lajos_a_vandor_es_a_bujdoso.pdf

    VálaszTörlés
  10. Névtelen8:39

    zigi!
    hogy látod te a saját jövődet?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Névtelen11:02

      tényleg, jó lenne, ha Zigi is megszólalna ebben az ügyben.
      Én láttam sok hozzászólását, normális embernek tűnt. De legalábbis nem rosszindulatú. Szeretném, ha elmesélné a véleményét, vagy ha már megtette, akkor belinkelné valaki.

      Törlés
    2. Névtelen20:24

      Ott van a tenkara, ott még nem tett tönkre semmit!

      Törlés
  11. Névtelen23:10

    "azt tette, mint egy profi politikus: ha valamit nem tudsz megakadályozni, akkor állj az élére."

    Én nem értem mi ezzel a baj?
    Ha adott a lehetőségek tárháza és valaki abból a legjobb lehetőséget választotta a közösség számára, akkor azt el kell ismerni, hogy jól csinálta!

    Nem pedig úszítani ellene az embereket!

    VálaszTörlés
  12. Névtelen23:36

    "De azt is tudtad, hogy a Műhosz FIPS tagságát a Mohosz vezér kaszálta el. "

    Na, ezt nem tudtam!

    Reakció: Egyből szimpatikus lett a csávó!
    Szülinapjára küldök, majd valami italt, a jobb fajtából.

    Miután a Műhosz bűnözői az elmúlt 5 évben a nagy nyilvánoság előtt rengeteg bűncselekményt követtek el szervezetten, csoportosan is a Te főszerepléseddel bolond, ezért személyesen írok etikai pansz levelet a MOHOSZ vezérnek, hogy ez után szóba se álljon egy bűnözőket tartalmazó műlegyes egylettel!

    A sitten úgy sem lesz szükségetek FIPS tagságra!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. És akkor majd veled fog szóba állni, irsajani, mint a műlegyező horgászat mindentudó guruja, erkölcscsősze, szellemi ereje, nagyvezére, szimpatikus képviselője, jogtanácsosa és minden modern tudományok főtudója.

      Törlés