2012. október 27.

HorgászShow híradó


Tisztelt Olvasó!

Örömmel tudatjuk, hogy a Budapesten hamarosan megrendezésre kerülő HorgászShow-n az udvaribolond - vagyis szerény személyem - által rettegésben tartott műlegyező társadalom több jeles képviselője is jelen lesz.
Sorrendi, fontossági, érdekeltségi, értékrendi, népszerűségi stb. megfontolások nélkül közzé teszünk közülük néhányat.
Zömében vállalták a nyilvános szereplést, de informátorunk megsúgta, hogy meglepi is lesz.
Nos, utánanéztünk, íme:


Flyfish, de az utóbbi évek aktivitása alapján inkább Spinfish, a hazai  műcsalis horgászat fenegyereke. Itt egy kitört állkapcsú fekát kínoz, ha jól megfigyeljük, a hal nem is érdekli, inkább erős egyéniségére hívnánk föl a tisztelt olvasó figyelmét, amit mindenképp keményen kiemel és kihangsúlyoz a jobbkézzel a jobbváll panyókájára vetett casting cucc míves eleganciája.
Szemcsi, fülcsi, sapcsi, pulcsi, emblcsi, nyaklánccsi és a markából kikandikáló mindenképp fogósnak tűnő gumihalcsi-farkinca háromszögű kompozíciója ellenpontozza, egyensúlyozza ki a háttér kumulusz-felhőbe burkolt, sötétzöld erdők közé szorított (na nem nagyon, csak lazán) azúrkék égboltjának képeslapi idealizmusát.
A tó tükörsima, a kép üzenete nemkülönben.

A kép erőt (Ernőt) sugároz. Senkit se tévesszen meg az izomember mosolya. Ez egy izomember mosolya. Nem is érthető, hogy hogyan tudja úgy tartani a duci domit, hogy az túlélje az eksönt!? Túlélte. Ismervén emberünket, azt kell mondanom, hogy tiszta szerencse, hogy kifogta ezt a halat, mert ha nem, akkor a hal mögött a horgász nyakában szerényen meghúzódó lanyard miszlikbe szaggatva és a Sage bot is darabokra nyűve régesrég a Mosoni-Duna egyik holtágának mélyén pihennének.
Amúgy meg no izgi, a szemüveg szorosan van rögzítve, nem szokott leesni. De nem ám! Odanőtt.

Embörünk derékig ül a domboldalban, fehér-fekete képen szürkének tűnne, de a hetyke kalapszalag segíti a gyanútlan szemlélőt abban, hogy megkülönböztessen egy legyezőhorgászt egy séftől. Néha jól fog egy kalap a háznál, de nem mindegy, hogy ki viseli. Ő szöszmötöl. Örömszöszmöt, örömpeca. Legyet köt föl még a LégyOtt előtti boldog idilli időkben. Mert az utóbbi időben nemigen, vagy inkább nem. Egyáltalán nem meglepő, hogy a természet tisztazöld templomában alulról éppen felfázni készülő (lásd látens aranyér!) embörünk kalapalatti feje köré diadémet varázsolt a jövendőmondással is foglalkozó grafikus (kalapszalag-diadém: merőleges glóriák, Moebius nuku). Merthogy szentté lesz avatva, az tuti.
Az pedig, hogy a talpa majdnem kilóg a cipőből, itt a képen nem is vehető nagyon észre. Papondekli (papon-dekli).

A legyezőhorgászok lélekszámához viszonyítva ezen a kiállításon igencsak hangsúlyos a Szövetség jelenléte és virtuális tere. A piros színű, Kápátok Horga által dominált logó pedig igencsak gyengus, bár ez is, mint sok minden más, ízlés/telenség kérdése. A háttér szürke homályba vesző legyei pedig a belső ellentétek szürke homályba vesztését vetíti előre, legalábbis reméljük.

 Lapzárta után érkezett a lelkesítő és nagyon fostos hír, hogy a Magyar Modern Műlegyező Horgászok Szövetsége  (MMMÜHOSZ) is foglalt egy standot a HorgászShow-n.
A várható hatalmas érdeklődésre való tekintettel, a standot szabadtérre bérelték a flymánia összekéregetett pénzéből. Lássuk csak!


Íme a stand a maga szimbolikus "reális valóságában". Zárt (osztály). Bent az alkotás-fejlesztés-feljelentés ködös mámorában, a H-vírus által megfertőzött agymenéssel diagnosztizált guru  ücsörög és hol szájjal, hol seggel a budilyuk fölött okádja és fossa baromságait az internet kloákájába. Belül, a deszkába vert szögeken gülükék, mormisflájok, wobblerlegyek fityegnek, persze jól levédve és megóvva a kíváncsi tekintetek elől, megalkotva, kifejlesztve a láthatatlan, tartalom nélküli kiállítás fogalmát. A leglátogatottabb horgászblog üzemeltetője, egyben a MMMŰHOSZ ökörös elnöke pedig remegő kézzel szedi be a budiajtó labia-résén becsusszantott pénzadományokat, amelyeket jól fogához verve leellenőriz és ha az összeg a megmérettetés után elégségesnek találtatik, ugyanazon a szeméremrésen szemérmetlenül kilógatja USB kábelét, amelyre a befizető rácuppanhat, rácsatlakozhat és leszívhatja, letöltheti a rendkívül értékes PDF könyvek egy-egy fejezetét a vírusfertőzött C-meghajtóról, a manipulált halas képekkel együtt. (Az akciót az Abode/A bódé  szponzorálja azzal, hogy reklámját elhelyezi a flájmánia ötszázezres nézettségű felületén)
Minimum 16 GB-os tárhellyel készüljetek a Show-ra, a jegyek elővételben még kaphatók. Potyázás nincs, a NAV ellenőriz.

Ja, szinte elfelejtettem: a MMMÜHOSZ elnöke dobóbemutatót is tart a külön erre a célra létesített vertikális, mély gödörben.
Rezegtetni fog géb-gebékre spiccbottal, kenyérzsákos etetéssel . Semmi cicó.
Ahogy köll.

10 megjegyzés:

  1. Hát nagyon jót derültem. Köszi.
    ( a kép a kállón készült forgatás közben, de így is nagyon yóóó).

    VálaszTörlés
  2. Mentes befosok a nevetéstől!
    Engem már 25 éve hívnak erre a sóóra, de én mindig kihagyom. :-O
    Különben is... Most gyógytornára van szükségem. :-)

    VálaszTörlés
  3. Szólj, ha akarsz jönni!
    Hozunk, viszünk, tornásztatunk.
    20-30 vagy 30-40, esetleg 40-50 közötti korosztályos csajokkal szolgálhatunk svédtornát.
    Csak szólj-)

    VálaszTörlés
  4. Az 30-40-es lenne az igaz. Amire még szükségem lenne az egy bazi nagy és felettébb kényelmes bojlis ágy. A bojlis részlegben tuti akadna egy. Persze a torna után szívesen úsznék egyet a mesterséges tóban, vagy patakocskában, vagy miben és még az óriás akváriumban is pecáznék egyet, miközben az üvegen keresztül figyelném, hogy hogyan "dolgoznak a műhalacskák".
    Üdv
    UI: egy kissé viseletes 40-es... Na az az igazi!

    üdv

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. kEDVES aTYÁMFIA!

      Szánom, bánom, hogy nem rendeztem neked egy áramoltatott vizű profi kajakos medencét.

      Most annyira félek, hogy megírod miszerint neked egy külön horgászsót lehetne rendezni, és attól is tartok, hogy szembesülnöm kell azzal, hogy a tiéd a világ legjobb blogja.

      Beékeztünk a 11-edik hónapba, bevallhatom :
      én hoztam a kezedre rontást.

      Mágusi manifesztációmról a kép:

      http://sphotos-b.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/1058_295853447197592_1693003779_n.jpg

      Törlés
    2. Kedves Pupa!
      Nekem egy külön horgászsót kéne rendezni egy áramoltatott vizű, profi kajakos medencével. Enyém a világ legjobb blogja.
      A kajakról azonban Neked kéne gondoskodnod egy 40-es, hosszú combú és zöld szemű hölgy személyében.

      Törlés
  5. Ja és még valami!
    A budira ráfotosopolhattál volna egy USB portot!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos, nem értek a PhotoShop-hoz-)

      Törlés
  6. Amennyiben kedves géniuszunk olvasás nélkül törölné a mániájáról...

    "Gyere el a HorgászShowra ! Komolyan mondom csinálok neked egy kis média reklámot , olyat még úgy sem láttak a nézők amit te alakítasz...

    Haver! legyen már egy kis nézettséged ;-)
    Üdv, Pupa

    http://orult-horgaszok.blogspot.hu/2012/11/foto-palyazat.html"

    VálaszTörlés
  7. ehh qvva jó! miket nem tanál itt az ember fia! :D

    VálaszTörlés