2014. június 5.

Magyarázom a (legyes)bizonyítványom


(Karinthy Frigyes: Magyarázom a bizonyítványom alapján)

Hát kérem szépen, először is: ez még nem végleges bizonyítvány (ezt majd a magyar legyes társadalom fogja eldönteni – a szerk).
Hogy harmadik éve ég a pofám a világversenyeken elért gyalázatos eredmények miatt, az nem jelent semmit. Ez az utolsó hely különben is csak afféle lenyomat, amit ideiglenesen kiosztottak nekem.

A többiek tényleg kikapták a bizonyítványt, de az enyémet föl kellett küldeni a FIPS-be, mivel tévedések derültek ki, amiket sürgősen orvosolni kell.
 Az összes versenyző halát singben mérték, a miénket méterben.
(1 cipészsing 61 centi, de mint látjuk, nem singgel mérik az embert - a szerk.)
Igen. A pontszámokat is elírták, nem is igaz, hogy utolsókként a leggyengébb mögött végeztünk.



Az elnök úr, mikor ideadta nekem a bizonyítványt, beszédet tartott: kicsit zavarban volt, és tiszteltette a papát.
(Sőt anyádat is- a szerk.)
Kérlek, kedves Kovács, mondta, légy szíves, közöld a Műhosszal, miszerint sajnálatos tévedés történt a bizonyítványoddal, hibás tételek csúsztak bele.


A FIPS szabályrendelete szerint, sajnos, így is ki kell adni a bizonyítványt, de kérnelek kell, kedves Kovács, közöld a magyar legyes-társadalommal, miszerint ez csak olyan okirat, aminek az adatai nem jelentenek semmit. Kérd meg őket, ne haragudjanak ezért a tévedésért, az igazi bizonyítványt csakhamar kiállítjuk - egyelőre kéretem őket, hogy fogadják el ezt ugyanúgy, mint tavaly, vagy tavalyelőtt, mert az összes iratot átküldtük a rendőrségre, ahol nyomozás folyik az ügyben; de hangsúlyozd kérlek, hogy ez csak formaság.
A MOHOSZ-elnök és a rendőrfőkapitány személyesen átírtak a FIPS-Mouche legyezőhorgászati gimnáziumába, derítenék ki, hogy került bele a bizonyítványomba gerincességből ez a... ez a... szám, ami ugyancsak egy közönséges szám, azt jelenti, hogy egyszer feleltem meg elnökként - de esetleges félreértésekre ad alkalmat. (semmi félreértés: egyszer sem feleltél meg - a szerk.)

Különben a MOHOSZ Versenybizottság bizonyítvány-ellenőrző és kiegészítő konferenciája foglalkozni fog az esettel, Monos-tori középülésén. 

Tudniillik Monos, a kapitány, az csak helyettes nálunk, még nem is osztályozhat, mert előbb vizsgáznia kell etikából a főegyetemen. Ő csak helyettes osztályzatot adhat, (sőt önmaga helyettese is lehet - a szerk.) amit másképpen kell érteni - egyes helyett kettest, kettes helyett négyest -, majd ha letette a vizsgát, akkor a háromévi összes bizonyítványban kiigazítják az osztályzatokat igazi osztályzatokra.
(Nem lehetne inkább egy életre szóló bizonyítványt kiállítani rólad? - a szerk.)

Először Szlovéniából feleltem, de akkor csengettek (az ébresztőóra csengetett, te balfék - a szerk.); másodszor norvég vízrajzból, mondtam Mohosz-szövetség, láttam, mikor a tanár beírta a hármast, de azután elvesztette a noteszt.
Harmadjára a hűtőszekrény elvét kérdezték, amelyben a Kóbory-család tartja a vaját a megszokott arcok fületöve helyett.
(A vaj-, ha van- a fejen szokott olvadozni, te füredi zugfirkász nyelvújító zseni! - a szerk.)
Magaviseletből csak azért van kettes, mert ha van három egyes, akkor nem lehet a magaviseletből is egyes, hanem akkor külön bizonyítványt adnak magaviseletből, amit postán küldenek el.

Ez!?... Médiakommunikációból kettes? Csalás, tudok én kommunikálni magyarul, dánul, svédül, spanyol-franciául. (jó a nyelved nyaló-frekvenciája is – a szerk.)

Biológiából? Hát biológiából az emésztőrendszerből feleltem, de a popónál megfeneklettem.
Inkább gyöngyfűzésből remekeltem. Tetszik látni ezt a gyönyörű fluozöld gyöngysort? Jaj, csak óvatosan tessék huzigálni! Kézimunkában mindig jó voltam. (Aknamunkában is! – a szerk.)

Csak a vezetéknevet tessék aláírni... de mostanában ne tessék bemenni az iskolába... a kaput kiemelték... most átalakítják... nincs is kapu... nem lehet bemenni... majd egy-két hét múlva...


S hogy mindenkinek pikkje van rám mindenből, arról nem tehetek, (de bizony tehetsz, és egy szívességet is tehetsz! - a szerk.)


4 megjegyzés:

  1. Névtelen18:51

    Basszus!
    A popónál behaltam.

    VálaszTörlés
  2. Gizi22:14

    Popó Papa. Talán még mindig ő lenne az elnök,ha nem sz@rt volna a műhosz asztalára.
    Sunyi,képmutató alak.Hogy versenyezhet a Magyar csapatban egy dán útleveles,dán fazon?
    Szegény Kóbory családot sajnálom,hogy ennyire megvezették őket.
    Üdv,Gizi anyátok

    VálaszTörlés
  3. Névtelen10:24

    A szegény Kóbory családnak kinyalhatod a gázlóbakancsát. Pont a te tanácsodra van szükségük, hogy kiismerjék magukat a világban.
    Csak úgy helyzetfelmérésképpen, miért nem hívod fel a Gyulát, hogy elmondja, mi a véleménye rólad?
    A Kovács viszont ha jól emlékszem lemondott a Műhosz elnöki posztjáról, és ha jól értettem, amit a klubban elmondott, akkor azért, mert pont az ilyen fütyiket, mint te, nem akarta képviselni.

    Ennek az egész kokárdás írásnak mi is a lényege?
    Volt egy magyar csapat a világbajnokságok, és rajtuk röhögsz?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. 1. Senki sem adott tanácsot Kóboryéknek, minek is kellett volna?
      2. Nem érdekel a Gyula véleménye.
      3. Igen, Kovács azóta más fütyiket képvisel.
      4. A MOHOSZ-on röhögök, nem a magyar csapaton.
      5. Ha nem vagy témában, szerezz infókat, jót fog tenni az egódnak.
      6. Ha mélyebben érdekel,a téma, akkor folyt. köv.

      Törlés