2013. március 16.

Carpe diem (helyszíni tudósítás a holnapi dobóversenyről)

Az operatív intézőbizottság előzetes engedélyével közöljük a holnapi napon megtartott műlegyes dobóbajnokságról készített riportunkat.
A tudósító már jóval az esemény startja előtt a helyszínre érkezett, mert komolyan vette a meteorológiai előrejelzést és még a hóvihar előtt egy műiglut épített magának, amelyet a tegnapi havazás és hófúvás tereptárggyá alakított, bent pedig kellemes nulla fok uralkodott, amelyen az eszkimók kitűnően érezték volna magukat.
Reggel füstölt hal volt a menü, valamint az iglu mögötti nem sárga hóból készült homoktövis tea.


Nyolckor érkeztek a legtávolabbról utazók, a Zagyvások: baloghtibi, Lee, frutta és mada. Lecuccolás után derült ki, hogy jános623-at otthon felejtették, valamint mada a törött botját hozta el a buzipink-színű helyett. Lee egy teodolitos ládát kotort elő a céges autó titkos rekeszéből, ezzel fogja mérni a dobótávolságot.
Néé, a baloghtibi bajuszt növesztett, mindegy, ez se áll jól neki, mint a Patakos mellény, mert asse. Frutta hozta a legjobb Vision botját, mert volt rá igény.
Plusz egy rekesz sör és egy rekesz izomgörcs, ez mada vállába állt be még a tegnapelőtt, amikor a hegy alatt akarta abrakolni a dobótechnikáját.

Mani és trout hunter volt a következő érkező. Komolyra vették a figurát, négykerék-meghajtású költöztetőkocsival érkeztek, amit truti külön erre az alkalomra kunyizott el a papától. Egy zongorát a raktérben hagytak több okból, egyrészt a súlya biztosította a gumik jó tapadását, másrészt pedig minek le- és felpakolni fölöslegesen arra a kis időre. Hétfőn úgyis Bécsbe kell majd szállítani (mármint a zongorát).

Benyus és Flee a következők. A bizonytalan Zsombó-Forráskút, Csólyospálos, Majsa, Tázlár útvonal helyett inkább a Szentes, Debrecen, Nyíregyháza, Budapest (M3-as ugyebár, itt vette föl Flee barátunkat), Kecskemét, Bugacpuszta, Akasztó útvonalat választotta, tegnap este óta van úton. Bugactól rükvercben jött, mert az elsőkerék-meghajtás elégtelennek bizonyult a hóval kevert homokon. Közben két diferenciál buhera-egyenletet oldott meg fejben. És egy csepp energiaitalt sem fogyasztott, csakis a saját kotyvasztású "Híjnyeazáldóját" márkájú alkoholmentes pálinkát.  Az Ody ott kuksolt a hátsó ülésen. Benyus is hamarosan ott fog kuksolni, mert álmos (Előd, Ond, Kond....)

csorbaib sárkányrepülővel jött, mert így nehezebb (le)körözni. És hozta hátán a rajtszámát is, ami közelebbről megnézve nem is szám volt, hanem szöveg: Ne fényképezzetek!

Horog, kuti, marabu katonai terepjáróról ugrált le, jappardon, ez enyhe túlzás volt, nézzétek el bolond tudósítótoknak!
Szóval leszálltak a katonai... így sem igaz.
Legurultak, na így már közelebb járunk a valósághoz. A két langaléta a terepjáró szűk kabinjában görbült sündisznó-pózba, Horog meg a székkel együtt...De csak megérkeztek valahogy. 
Majd kiegyenesednek, amikor a hadsereg benyújtja az üzemanyag-számlát!

Diver öcsénket egyenesen egy hótorlaszból vontatták a helyszínre egy T72-essel a zirci erdőből, amelyen  megpróbáltak Által-érni. Apukája ki akarta cselezni a hóvihart, de ez eddig még senkinek sem jött be. Jó lesz legyesnek, mi is megpróbáltuk, nekünk sem sikerült.


Ré_ is a tegnap este indult el otthonról, biztonságosan vezette le tíz óra alatt a kétszáz kilométert, ami a mi mai imanapi hóhelyzetünkben nem is olyan rossz, hanem ilyen rossz. A terepjáró rakterében békésen megfértek egymás mellett a Moebius-szalaggá pödört célkarikák, a gumicsónak (sose lehet tudni), a pótakku pótakkuja, egy benzines önjáró fűnyíró és egy tucat hólapát. Egy jó szervező mindenre gondol! Nekem megmutatta, hogy kabátja belső zsebében ott lapul a szigetmonostori focipálya bérleti szerződése, ami szintén a mai napra szól, hátha át kell mégis cuccolni. Hiába, na!


A viszontlátás örömrivalgásai viszont eléggé vérszegénynek tűntek. 
Mindenki arcáról lerítt a "csakazértis eljöttem" összevont szemöldökű konok komor elszántság.

Ennek az írásnak a végére is ki lehetne tenni az erőlködőjelet, ha lenne ilyen.

(Lapzárta után kaptuk a hírt, hogy a nyíregyházi állatkertből megszökött 30 pávián. Nagy erőkkel keresik őket. Vajon hol lehetnek ebben az ítéletidőben?)

folyt.köv.

1 megjegyzés: