2013. február 27.

Drakula-géb


Forrás: flyfish.hu
Gondolatébresztő:
„...aki úgy gondolja, az ne gondolkodjon…”
(zigi: Frankenstein-lazac)


Sajnos nem vicc, komolyabb mint szeretnénk.
A Drakula-géb ugyanis nem egy eddig ismeretlen, eldugott, most véletlenül felfedezett gébfajocska.
A Drakula-géb egy eddig ismeretlen, genetikailag manipulált géb mutáns.
Hogy ez mire jó? Hát arra, hogy mivel ennek a szája a koponya tetején van, sokkal könnyebben lehet megfogni vertikálisan. Emellett tízszer akkorára nő mint a tarka géb, jobban hasznosítja a táplálékot... és, hogy egyébként mit fog még csinálni, azt ugye nem tudjuk.
Vagy mégis?


A szerencsétlen Proterorhinus semilunaris génmanipulálását egyébként a MMMŰHOSZ vertikális rezegtető szakági vezetője finanszírozta. A tudományos vélemények szerint ez a hal hathatósan hozzájárul majd a Magyar vertikális rezegtető dropshotos csodamódszer széleskörű elterjedéséhez.
Az új alfaj neve: Proterorhinus semilunaris var. jiranasi. (a politenkara japán feltalálójáról elnevezve)

Hogy hogyan? Egyszerű, mint a Pemzli-légy!
- Mivel szeme, szája felül helyezkedik el, közben egy icipici agya is van, mint megálmodójának, mihelyst meglátja a rezegő gülükét, gondolkodás nélkül be is kaphatja (mondom én, hogy be is kaphatja). A módszer egyszerű: gülüke be, süllyeszt, háromig számol, BUMMM, bevág, fáraszt stb.
- A horgásznak végre halfogó élménye is lehet, hisz az egy halra eső húsmennyiség kilója tízszerese az eddiginek.
- Mivel a hal hasán tapadókorong található, rátapadhat a folyómeder nagyobb köveire, így nem kell többet a stég lábába akasztott fotókkal nagy hal fogását színlelni, itt a nagy lehetőség.
Kővel együtt 10 kiló.
- C&R esetén jó nagyot csobban.
- Könnyű telepíteni is. Nagy sárgavödrös különítmények hosszú tömött sorokban fogják a hazai patakokba széthordani az inkubátorból- halmentés ürügyén- a Drakula-géb ivadékokat, természetesen engedély nélkül, mint eddig is tették más halfajokkal a legendás MMMŰHOSZ alapítói. A szenzációs teljesítményeket pedig a http://tuttifrankó.wördpöcs.f@szom című folytatásos rémregényben fogják közzétenni.
- A vertikális praktikák futótűz-szerű elterjedésével a klasszikus Angol műlegyezők végre a társadalom perifériájára szorulnak.

Föl kell azonban hívnunk a tisztelt közvélemény figyelmét a következő rizikókra is:
- Lehet, hogy szaporodni tudnak a meglévő géb állománnyal és idővel visszasatnyulnak a flymánia előtti békeidők gébállományának méretére.
- Lehet, hogy felzabálják őket a helyi erők.
- Lehet, hogy az új alfaj megtízszereződött fogazata miatt csak drótelőkével lehet majd rá horgászni, mint a csukára. Bár ezt inkább az előnyöknél kellett volna említeni, hisz ez a tény megalapoz majd egy „forradalmian új”  Magyar módszert, a drótelőkés vertikális rezegtetést, ez pedig szintén PDF-könyvbe való világszenzáció.

Hát ez az, hogy nem tudjuk mi lehet még. Ezért nem szabadna ezt engedni, és szerintem, aki egyetért, az küldjön egy tiltakozó üzenetet.

Elég ha annyit írsz: Please NO genetically manipulated Proterorhinus semilunaris var. jiranasi.

Szóval aki úgy gondolja, az ne gondolkodjon sokat, küldjön egy üzenetet.
Ennél egyszerűbben és praktikusabban el sem tudom képzelni a szólásszabadság és demokrácia fogalmát. (primitív duma, de ez van)

És még valami: az új halfaj miatt a nudista strandok villámgyorsan meg fognak szűnni, hisz a géb, amint a kukacot észreveszi hamm, be is kapja!

Lejegyezte: Móor Mihály (alias mormiska)

7 megjegyzés:

  1. Névtelen3:57

    Szia Bolond!
    Hová tetted a bloglistát ? Nem lehetne visszakérni?

    VálaszTörlés
  2. Szia! A bloglistát levettem, mint más beszari bloggerek. Lehet szabadon keresgélni a google-on, akit érdekel.
    Vissza lehet kérni, miért ne, de van egy a műhosz oldalon is. Igaz, hogy hiányos, igaz, hogy nemcsak legyes oldalak vannak rajta, de a mienk, mint a savanyú narancs.

    VálaszTörlés
  3. Névtelen7:03

    Ha vissza lehet kérni,akkor csapasd fel légyszíves! Ez legalább teljes volt. Könnyű volt csemegézni ,hogy mit akarok megnézni és mit nem .
    Köszi!
    Zs

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Beszélj a Földivel és a többi nyuszival, akik naponta olvassák (hisz LÁTOM, hogy olvassák), de nem merik kitenni a linkemet, mert beszartak ettől az eszelős idiótától, akit Irsa Jánosnak hívnak.

      Törlés
  4. Névtelen21:36

    jaa! Kezdem érteni mi is a pálya...
    Zs

    VálaszTörlés
  5. Irsa János Kedves!, Te Ismeretlen Tettes! Megvan a Gyilkos az ország körül, kék dicsfény a fejed körül KÉK FÉNY, KÉK FÉNY, KÉK FÉNY!!!

    VálaszTörlés
  6. Mozaikkép lett az arcod
    Összerakni nem lehet
    Valld be, kedves Szabó László
    Miért gyilkolsz engem meg!?
    KÉK FÉNY, KÉK FÉNY, KÉK FÉNY!!!

    VálaszTörlés