2013. február 6.

Kézírás gazdája kerestetik!

Újpesten a Légyölő-galóca utca 20. sz alatti toronyház mellett, BÚÉK-kor, a kutyaszarral ékesített járdán találtunk egy papírlapot. 
A  MMMŰHOSZ adományokból összeguberált pénzén felkértünk néhány szakértőt, hogy legjobb tudásukat latba vetve próbálják meg jellemezni a kézírás elkövetőjét. (áfás számlák a szerkesztőségben)
A szakvélemények néhány releváns részletét az alábbiakban közszemlére bocsájtjuk.
Ezekből talán kideríthető az iromány gazdája és visszaszolgáltathatjuk azt a "szerzői jogok" boldog tulajdonosának





Böngész Ármin, grafológus:


„A benyújtott írásminta megfelelő, egy kockás füzetből kitépett, A/4- es lapra írt, eredeti példányban rendelkezésre álló, 27 soros szöveg, névaláírással nincs ellátva.

Adatok az író személlyel kapcsolatban (mint pl. életkora, neme, iskolai végzettsége, adat arról, hogy melyik kézzel ír, van-e sérülés az író kezén, szemüveges-e, ill. hogy melyik országban tanulta a betűvetést) nem állnak rendelkezésre. Minden bizonnyal középkorú hímnemű élőlény.
A vizsgált személy korához képest rendkívül primitív mentális képességgel rendelkezik. Tanult egyénre, fejlett intelligenciára (átlátható térfelosztás, nagy sortávolság, tagoltság) nem következtethetünk.
Gondolkodásának tempója gyors, de cselekedeteit nem mindig gondolja át és nem mérlegel. Realitásérzékkel nem bír (kusza írás). 
Ötletei megvalósításában a kreativitás hangsúlyt nem kap (kusza  betűformák, rendezetlen kötések, megformáltság hiánya).
Az akarat területén közepesen magas érték mutatkozik: önregulációs képessége korához és neméhez mérten alacsony értéket mutat. Gondolatai néha elkalandoznak, nem mindig képes önfegyelmet gyakorolva csak a  munkájára koncentrálni.
Alkalmazkodási problémái vannak, valószínű, hogy nem szívesen figyel másokra, általában a passzív megfigyelés jellemzi. A "reális valóságot" nehezen tudja értelmezni.
A duktor nem szavaz (vagy csak nagyon nehezen) bizalmat a külvilág felé. Alapjában nem mindenkiben bízik meg igazán. Mások iránti viselkedése alapvetően ellenséges.
Kapcsolatfelvevő képessége kezdetben visszafogottnak minősíthető, míg kapcsolattartását hangulati tényezők is befolyásolják. Közösségbe nehezen illeszkedik be, bizalmatlansága, primitív gyakorlati és realitásérzéke révén kezdetben hajlik az agresszív megfigyelő szerepére.
Közösségben elfoglalt helye nincs és nem is lesz. Vezető ambíciói viszont számottevőek, ugyanakkor kihasználni sem hagyja magát.
A vitalitás területén alacsony érték mutatkozik: néha fáradékony és nehezen képes koncentrálni. Energiakészlete megfelelő mértékű, de a vele való gazdálkodásban (az írás keletkezésének idején) hullámzás mutatkozik. Fizikailag – a fentiek alapján- inkább hosszútávon terhelhető, nem szereti, ha sürgetik. Megemlítendő, hogy a fokozott terheléssel járó feladatokban nem érzi jól magát, azokat nehezen tolerálja. 

Emocionális területen alacsony százalék mutatkozott. Inkább agresszív, meggondolatlan. Agresszív beállítottságú, kolerikus lélek (szaggatott kötésmód).
A gátlások területén korához, neméhez és jelenlegi családi körülményeihez képest teljesen irreális érték mutatkozik. Önkritika gyakorlására képtelen, gátlástalan. 

A duktor mindig meg van elégedve saját magával (teljesítményével). Ez néha szorongást, belső feszültséget eredményezhet.
A vizsgált személy egoisztikus alkat (korához képest nagy betűméret). Én-központú, nem számít neki a környezete, akaratos, nehezen viseli a kritikát, a realitásérzéke nulla.”

Oroszlán Triszta, asztrológus, tiszta spiritiszta

„Szent Medve, ez egy Bak (XII. 22. - I. 19.)
Eleme a föld.
Stabilitása kardinális.
Bolygója a Szaturnusz.
Polaritása: nagyon de nagyon negatív.



Legjellemzőbb tulajdonságai: a pesszimizmus, befelé fordulás, kitartás, takarékosság. Kevés az önuralma és nagy a munkabírása. A Szaturnusz révén sok kemény leckét kap az élettől. Olyat, amitől más már rég összeroppanna. A Bak nem tanul belőle, nem nemesedik tőle. Már a gyermekkora sem olyan felhőtlen, mint másoké. Többnyire anyagi gondokkal küzdött a család, de még ha nem így volt is, az élet valamilyen téren korán próbára tette. Talán nem értették meg a szülei, és emiatt kellett gyerekfejjel megtanulnia, hogyan állja meg a helyét egyedül a világban, hogyan uralkodjék önmagán. Soha nem adja meg magát, hamar megtanulja leküzdeni a nehéz helyzeteket. Nehezen megközelíthető, és csak ritkán mutatja ki érzelmeit. Nincs meg a kellő önbizalma ahhoz, hogy kimutassa igényeit és belső vágyait. Az önbecsülése túlcsorduló, sőt, néha az idegenek szemében ez önhittségnek tűnik. Mindig mindenkivel három lépés távolságot tart. Még a közvetlen családtagjaival szemben is él egyfajta gyanú a lelkében, mintha állandóan attól félne, hogy nem szeretik eléggé, és egyszer csak hűtlenül elhagyják. Nem ismeri a szerelem fortélyait, nem képes biztonságos családi hátteret teremteni. Rengeteget dolgozik, és nincs az a magas jövedelem, ami mellett megengedne magának egy kis gondtalan költekezést vagy lazítást.

Ilyenek a bakok!”




Reding Itell, ófrank kártyajós, Fucking városából

„Mayn Gott, das Haus Grossen Getter ayn frey Adelige und landagfaeiges Gutt mit Coppel und andere freihe jagd und Hofesat, die linkehevon die getter bis an der getter bag entlang. 
...u.s.w.
Ik mussen sehen dieser Schwayn”

Vagyis:
Uram Atyám, láttam volt sok ílly tébolyult elmét, kik mágusoknak hívék magukat, de vesztökbe rohandnak mind. Ott levék tíz boszorkányok tűzzel való elvesztetése helyén Bambergában, álgúnyában, hogy nehogy fölfedjem vastag kálvinista nyakamat, mely nagy veszélyben vala. Tarotot veték kettejüknek is a siralomházban, de egyiküknek sem állt oly hevenyészve a szénája, mint ennek a tébolyult elmének. Amazok mágusoknak, boszorkányoknak mondattak ki mások által, emez pediglen Önnönmagát nevezend annak, saját maga alatt gyújtván meg a rőzsét.
Azok tohuva-bohuzva fogadák gyóntató atyáikat, végezetűl megbánván világi bűneiket, emez Jézusban hívén (Bulizd Újra Életedet Krisztussal), vigasságokkal tartand saját vesztőhelyére.

A Mágus az Ő kártyalapja, a Pokolba szól az ő útlevele.
Nagy a mennyei Isten állatsereglete és Noé atyánk nagy hibát követe el, mikor némely érdemteleneket bárkájába béengede.
Látni akarom ezt a disznót!


(Herr Johannes Ehr fordítása nürnbergi ónémet nyelvből)
Danke!
.

6 megjegyzés:

  1. Névtelen10:23

    Be-sza-rok!!!

    VálaszTörlés
  2. Kösz!
    De az a baj, hogy egyúttal szomorú is.

    VálaszTörlés
  3. ...félek, mivel a Horgászó Séf én vagyok... illetve egy másik személyt illet, egy olyan személyt akire mostanság nagyon odafigyelnek, mert hatalmas elismerést hozott az országunk számára : ő Széll Tamás ( http://horgaszosef.blogspot.hu/2011/12/az-igazi-horgaszo-sef-interju-szell.html ).... én egy ilyen embert nem fenyegetnék, még ha irigy is lennék rá és az egész világra...

    ...már is úgy éreztem egy fél tégla húzott el a fejem mellett ... én félek... nagyon félek... mától fenyegetésben élek... hogy fogom ezt túlélni? Nincs más, drága pénzen szanatóriumba vonulok, de ki fogja azt kifizetni?

    Lehet inkább feljelentést kellene tennem mert tudomásomra jutott Tomi életveszélyes megfenyegetése?

    VálaszTörlés
  4. Névtelen0:58

    Az a kérdés, hogy honnan jött rá, hogy róla van szó?

    http://irsajani-alterego.blogspot.hu/2013/02/az-erdelyi-hazudozo.html

    Ennyire nem tartottam inteligensnek...

    VálaszTörlés