2015. június 29.

A pofátlan nyuszi (állatmese)

Történt egyszer, hogy a Fraddy Bulls éves, rendes közgyűlésére belopakodott egy Újfüredi Nyúlcipész SE szurkoló. Annyira hülye volt szegény nyuszika, hogy még lila bokazokniját és a lila-fehér csíkos pólóját is magán felejtette. Meg a kockás sapkáját is.
A bejáratnál valahogy átsiklott a biztonsági ellenőrzésen, igaz, hogy a kidobó-bulldogoknak, akik a Fraddy Bulls Baseball szakágazatának voltak az igazolt sportolói, eszükbe nem jutott volna, hogy az ellenfelek valamelyike- főleg az UNYISE- be mer pofátlankodni ide, az oroszlán barlangjába.
De ez a hülye be mert pofátlankodni.

Csodával határos módon senkinek sem tűnt fel az idegen test. A közgyűlés megszavazta a napirendet, elkezdődött az anyagok ismertetése és végül a vita is.
Hihetetlen, de emberünk is szót kapott és hozzá is szólt.
Felvázolta az UNYISE elképzelését a bajnokság szervezéséről, a kijelölt stadionokról, még egy vegyes Fraddy-UNYISE válogatottról is hadovált valamit.
A teremben többen is feszengeni kezdtek a székükön. A levezető elnök matatott valamit a mobiljával, a következő percben bejött az egyik baseball-játékos, galléron ragadta merész kalandorunkat és úgy kipenderítette a teremből, hogy a lába sem érte a földet.
A székház előterében még meglökdösték egy kicsit, letépték róla a lila-fehér pólót, cipőjét a kukába dobták, utána a lila zoknit is.
Szegény mezítláb spurizott ki a parkolóba, ahol megdöbbenve vette észre, hogy kocsijának szélvédője apró szilánkokban hever szanaszét.

Hiába volt kockás sapkája.

Minden állatmese végén levonják a tanulságot... de ezt itt és most a nyájas olvasóra bízom.


5 megjegyzés:

  1. Gizi7:52

    És a valóságban is hasonlóan történt. Jó,hogy következetes vagy,sajnos kevesen vagyunk.Remélem a következő közgyűlésen már nem jelenik meg.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pont az a gond, hogy más lett a mese vége. Nem dobták ki és nem verték a földhöz a sapkáját.
      Nem baj, majd legközelebb...

      Törlés
  2. Névtelen23:28

    és az hasitasijával mi lett? azt is írd le, léccilécci :D

    VálaszTörlés
  3. Névtelen21:57

    Hát, az állatok már csak ilyenek.

    Egy embermesében az történt volna, hogy a tagok maguk dobják ki a bűnözőket, vagyis a huligánokat és a felbujtót is. Mert a klub a sportról szól.

    VálaszTörlés
  4. semmi gond, szedj magadra egy kis tudást, hátha megjön azeszed :-)
    https://www.youtube.com/watch?v=KGT50GqgDm0

    VálaszTörlés