2015. november 25.

KIRÁNDULÁSOK – Parázs-piszkálás csillagos ég alatt (parafrázis)



"Berakom ide még egyszer, hogy friss legyen és kiegészítettem!"

Én is üdvözlöm az egybegyűlteket, bár jelszavam az, hogy “fórumlakók kíméljenek” de mégis a fórumon virítok és próbálom terjeszteni hülyeségeimet.
Tehát, ha egybegyűltünk majd, hogy ne legyünk szanaszét, én is közzétennék egy meghívót, hátha valaki vevő lesz rá.

Mivel az elmúlt évek tapasztalatai alapján jól működött a dolog, felvetném a lehetőséget, remélve, hogy ismét felkészületlen és tapasztalatlan útitársakat találjak egy 1 hetes vadvízi pisztrángozásra itt a szomszéd országban.


Az út időpontja jövő év augusztusában lenne. Ezúttal gépkocsis utat tervezek egy gyalogosan is igen könnyen megközelíthető területre. A célhalak ugyanúgy mint eddig kapitális pérek, pisztrángok, szajblingok, de itt lehetőség lesz galóca és domolykó megfogására is.

Annyi kérésem lenne, hogy a jelentkező(k) csak a jéghegy csúcsát (a horgászati értékeket) lássák és a víz alá is bepillantsanak egy keveset és lássák az odajutás és az ottlét nagyszerűségét.
Az út ugyanúgy mint eddig, pusztán a horgászatról szólna.

Csak és kizárólag olyan jelentkezőket várok, akik egészségük megőrzéséért, kikapcsolódási vágyból, a mindennapi munkastressz oldása céljából, élményszerzés miatt, pihenés gyanánt végre el szeretnének lazulni és kedvenc sportjuknak, a legyezőhorgászatnak szeretnének hódolni egy egész héten át.
Azokat is szívesen látom, akik fizikálisan, mentálisan nincsenek teljesen rendben, pszichológiailag terheltek a testet-lelket kimerítő napi munkától és nem űznek- mert nincs rá idejük- semmiféle állóképességet igénylő sportot, csak pecázni szeretnének végre egy jót.
Urbánus puhányok előnyben!!!
Tanulva a legutóbbi túrából, amely nagyon jól sikerült, bárki velem tarthat. Márciusi próbatúra nem lesz. Belecsapunk a közepébe és jól fogjuk érezni magunkat.

Felszerelést mindenki azt hozhat magával, amit akar. Teljesen fölösleges háton cipelt vízijárművet hozni, A-ból B-be autóval vagy könnyű gyaloglással juthatunk majd el, az élelmiszert a panzióban biztosítják nekünk.
A vízre is könnyű hátizsákot javasolok, azt is húsz kilósnak érzed majd az egész napi horgászás után.
Legfontosabb az, hogy otthon maradt családunk biztonságban tudjon minket, ne a saját magunkra kényszerített túlélésért, hanem az egészségünkért vegyünk ezen részt.
Ne maradjanak apa nélkül a gyermekeink, ne okozzunk fölösleges aggodalmat szeretteinknek és ne sanyargassuk saját magunkat az alatt a kevés idő alatt, amit megengedhetünk magunknak egy kis kikapcsolódás gyanánt.
Ha valaki mégis véletlenül- mert az ördög éber ugyebár- balesetet szenved- vízbe pottyan, netántán bokaficama lesz, vagy urambocsá eltöri a lábát, - biztonsággal ellátható, nem kell a véletlenre bízni semmit.
Mert minek?
Két célterület van eddig számításba véve és mindkettőben annyi közös van, hogy közel vannak, jól megközelíthetőek és napi 50 parából megúszható és no para.

Amit ígérhetek:
- jó időt, maximum egy-egy nyári záport
– biztos halbőséget
– kellemes társaságot
– nem kell majd napi 10-20 kilométert moréna-görgetegeken gázlógatyában végigszenvedni, ahol patakokban folyik a töködön a víz és minden gázlóbakid beszarik.
– nem fogunk senkit sem otthagyni félúton a szarban, mert mi meg akarjuk mutatni, hogy milyen fasza, acélos, edzett, penge, kíméletlen és szenvtelen gyerekek vagyunk.
– nem kell harminc kilós hátizsákot cipelni egész nap
– mosolygós, jó hangulatú fotókat, amelyeket majd büszkén mutogathatunk szeretteinknek és irigyeinknek, akiket majd jól megüt a guta, mert nem lehettek ott, nem pihenhettek, nem szórakozhattak, nem lazíthattak velünk akkor és ott.
– minden mániás önsanyargató allűr hiányát
– Napóleon-szindróma hiányát!

Katonás fegyelmet nem követelek meg senkitől, csak pontosságot, hisz jól tudjuk:
“Esküvőről, temetésről és horgászatról nem illik elkésni”
Ehhez még hozzátenném: 
Barátot, útitársat, bajtársat soha sehol nem hagyunk a pácban, még akkor sem, ha a tönkre teszi a mi szórakozásunkat. 
Ez az élet egyik alapszabálya!

Várom a kalandvágyókat!

Jelentkezni bemutatkozó email-ben az udvaribolond@rohej.hu –n lehet.

Üdv. Udvaribolond

Fórumlakók pedig ne kíméljenek!
Hogy nézne az ki, hogy fórumozókhoz fordulok a fórumon, de közben kikérem magamnak a zaklatást?
Vagy lehet, hogy a Sió-csatorna rossz hatással van egyes emberek jellemére?
Ki tudja?!

2 megjegyzés:

  1. Névtelen10:33

    Hej, csak be ne faggyon a Tapasztalat Mezejét átszelő folyó! Mert akkor a jégen átkelnek a tépett körmű rendőrök és mindenkivel leszámolnak!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jó a szöveg, csak hogy jön ez ide?
      Vagy valami rendőrféle megsértődött?
      Az aki, 4-es bottal akar csukázni?
      Nos, az nem számít, itt normális hülyék tartózkodnak, az igazi hülyéket máshol találod!

      Törlés